Klasikinis kreminis tortas. Gaivus ir ne per saldus. Tortą reikės vėsinti per naktį.
~~~
Pagrindas:
300g sausainių
150g sviesto
Kremas:
1 kg philadelphia sūrio
300ml riebios grietinėlės
220g cukraus
5 kiaušiniai
60g kukurūzų krakmolo
1/2 citrinos sulčių ir žievelė
Pagrindui sausainius susmulkinti iki trupinių/miltų.
Sumaišyti su lydytu sviestu. Trumpinius suspausti į 26cm kepimo skardelė. Išlyginti paviršių ir kepti 180C įkaitintoje orkaitėje 15min.
Kremui sūrį išsukti su cukrumi, mušti po vieną kiaušinį, berti krakmolą, citrinos sultis bei žievelę. Galiausiai įmaišyti riebią grietinėlę.
Kai masė taps vientisa pilti ant iškepto pagrindo. Visą pyragą kepti 140C 50min. Palikti atvėsti kambario temperatūroje. Tuomet per naktį vėsinti šaldytuve.
Atsargiai nuimti tortinės kraštus ir tortą pateikti su norimais priedais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą