Klasikinis būdas pasigaminti vėžiukus.
~~~
3-5kg gyvų vėžių
3l vandens
1v.š. druskos
10 pipirų žirnelių
1 citrina
kelios šakelės krapų
pora lauro lapelių
Vėžius kelis kart perpilti švariu vandeniu.
Vandenį užkaisti su prieskoniais, leisti stipriai užvirti. Mesti po vieną vėžius ir virti nedidelius (iki 15cm) apie 7-8min, stambesnius ~10min.
Pateikti šiltus su sviesto padažu.
Sviesto padažui:
2v.š. aliejaus
100g sviesto
2 skiltelės česnako
kuokštelis krapų
žiupsnelis džiovinto baziliko
druskos pagal skonį
Į nedidelį puodą pilti aliejų ir lengvai pakepinti smulkiai kapotus česnakus. Kai jie ims minkštėti dėti sviestą ir džiovintus bazilikus. Kaitinti ant mažos ugnies, kol sviestas išsilydys. Pagardinti druska ir krapais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą