2016-10-24

Maltos kalakutienos sukinukas su lydytu sūreliu

Gardūs kalakutienos faršo suktinukai su sūreliu.
~~~

500g kalakutienos
1 kiaušinis
1v.š. miltų
1/2a.š. druskos
1a.š. česnako miltelių
1/2a.š. smulkiai maltų lauro lapų miltelių
1a.š. Vorčesterio padažo
žiupsnelis čili

100g lydyto pjaustomo sūrelio
keli šaukštai mitlų

Iš visų mėsos ir prieskonių užminkyti tešlą. Tešlą padalinti į šešias dalis. Sūrelį taip pat supjaustyti į šešias dalis. Iš faršo formuoti blynelį, į centrą dėti sūrį ir gerai užspaudyti.

Suformuotus koteltukus gausiai pavolioti į miltus ir apsaudyti rankomis.
Kepti ant vidutinės kaitros keptuvėje su trupučio aliejaus, vis vartant, kol visi šonai apskrus.
Tuomet uždengti dangčiu ir pakepti dar 5-7 minutes.
Iškeptus sukinukus dar 5 min palaikyti išjungtoje keptuvėje.

Padažas:
liesa grietinė ~5 v.š.
Vorčesterio padažas 1a.š.
druskos pagal skonį
švieži krapai ir rausvieji pipirai




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą