2016-10-23

Šokoladinis vyniotinis su persikais

Minkštutėlis vyniotis su kreminiu sūriu ir persikais.
~~~

Biskvitui:
5 kiaušiniai
160g cukraus
90g miltų
25g kakavos
70g sviesto

Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymo. Trynius išsukti su išlydytu ir atvėsintu sviestu.
Miltus sumaišyti su kakava ir viską persijoti.
Cukrų su baltymais plakti iki standumo. Tuomet įmaišyti trynius po to ir miltus su kakava.
Tešlą paskleisti didelėje (nuo orkaitės) kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepti 180C ~10min. Kai vidurys taps tvirtas ir sausas, tuomet iškepę.
Atsikirpti kiek ilgesnį, nei kepimo skardą, kepimo popieriau lapą ir jį lengvai apibarstyti kakava arba cukraus pudra. Taip išverstas biskvitas neprikibs.
Iškepusį karštą biskvitą apversti (viršum žemyn)ant kepimo popieriaus, ir nulupti popierių ant kurio kepė. Duoti 5 min pravėsti.
Kremui:
250g kreminio sūrio
100ml plakamos grietinėlės
70g cukraus pudros

keli konservuoti ar švieži persikai

Kremui išplakti kartu cukraus pudrą sūrį ir grietinėlę iki standumo ir kremu aptepti biskvitą. Viename krašte sudėlioti pasmulkintus persikus.
Kremo ir persikų pasilikti papuošimui.

Keliant popierių atsargiai suvynioti vyniotinį.
Gautą vyniotinį palikti porai valandų vėsiai.

Atvėsusį kepinį galima papildomai vos vos pabarstyti kakava. Nepadauginti. Nupjauti nelygius galus ir papuošti kremu bei persikais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą