2016-10-21

Calzonės pica

Gardžioji perlenkta pica. Įdaras visada pagal skonį ir šaldytuvo turinį. Svarbu nesirinkti labai drėgnų ingridientų. 
~~~

Tešla :
~350g miltų
15g žalių mielių
200ml vandens
2v.š aliejaus
1/2a.š druskos

Iš visų ingridientų užminkyti elastingą minkštą tešlą. Duoti pastovėti kambario temperatūroje, kol padvigubės.
Tešlą sudalinti į 6 kamuoliukus. Iš kiekvienos iškočioti ~20cm blynelį.

Įdarui :
mėgstamas salemi ar virtas/rūkytas kumpis
sūris
pievagrybiai
tai pat tiks smulkiai pjaustytas svogūnas, alyvuogės, aštrieji pipirai
Užtepti: 4v.š. pomidorų padažo sumaišyto su skiltele kapoto česnako, džiovintu raudonėliu ir bazilikais. Galima įberti ir čili. Padažu patepti pusė tešlos paliekant 1-2 cm nuo krašto.
Dėti plonai pjaustytą dešrą, sūrį ir kitus priedus. Nepadauginti priedų.
Tešlos kraštelį sudrėkinti ir užlenkti bei  užspaudyti.
Centre padaryti nedidelę skylutę, karštiems garams išeiti.
Picas patepti lydytu sviestu ir kepti 250C apie 15 min.
Kai viršus ir apačia įgaus aukso atspalvį,- iškepę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą