2016-10-16

Bulvių virtinukai gnocchi su šoninės padažu

Minkštutėliai bulvių virtinukai su švelniu padažu. 
~~~

600g virtų su lupena bulvių
1 kiaušinis
200g miltų
1a.š. druskos
žiupsnelis muškato
žiupsnelis pipirų

Virtas bulves nulupti ir sugrūsti į košę. Sumaišyti su miltais, kiaušinius ir druska bei prieskoniais.

Ant miltuoto stalo užminkyti minkštą tešlą.
Suformuoti volelius ir supjaustyti 1 kąsnio dydžio gabaliukais.
Ant šakutė paspaudus suformuoti raštą.
Virti dideleme kiekyje vandens su druska. Kai pakils nuo dugno virti apie minutę.
Padažui:
3v.š. aliejaus
50g sviesto
1 svogūnas
50g rūkytos šoninės
50ml grietinėlės (galima ir grietinę naudoti)
saujelė brokolio ar žaliųjų žirnelių (tinka ir šaldyti)
keli šaukštai vandens nuo virtinukų
mėgstamo sūrio
druskos ir krapų pagal skonį

Svogūnus pakepinti su sviestu ir aliejumi, kol suminkštės, berti virtinukus ir smulkintą šoninę bei prieskonius, pakepinti minutę suberti brokolius ar žirnelius, pilti skysčio nuo virtinukų ir grietinėlę. Ant silpnos ugnies pakaitinti apie minutę. Išjungus kaitrą užtarkuoti sūrio ir viską permaišius pateikti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą