Turtingo skonio morkų pyragas. Purus ir drėgnas.
200g morkų
200g cukraus
200g miltų
200ml saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušiniai
1,5a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis vanilės
Kremas :
250g maskarponės
~50g cukraus pudros (pagal skonį)
lašelis vanilės ekstrakto
Video :
Tešlai morkas sutarkuot smulkia morkų tarka.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kiaušiniais, cukrumi, aliejumi ir morkomis bei prieskoniais.
Kepti 175C 30-40min. Patikrini mediniu iešmeliu ar iškepę. Pyragą atvėsinti.
Maskarponę išsukti su cukraus pudra ir vanile ir pertepti pyragą.
Atrodo skaniai ir ne taip sudėtingai pagaminama. Aš Velykoms darau morkų pyragaičius - labai panašūs, nes irgi su pertepimu, tiesiog ant stalo man gražiau atrodo :) Ir darau iš speltos miltų bei su maltomis linų sėmenimis, pagal šį receptą - https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/aromatingi-morku-pyragaiciai - bent šiek tiek sveikiau per visas tas šventes smaližiaujasi :)
AtsakytiPanaikinti