2016-10-15

Geriausias morkų pyragas

Turtingo skonio morkų pyragas. Purus ir drėgnas.
~~~



Pyragas (~20cm arba ~15x20)
200g morkų 
200g cukraus
200g miltų
200ml saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušiniai
1,5a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis vanilės

Kremas :
250g maskarponės
~50g cukraus pudros (pagal skonį)
lašelis vanilės ekstrakto


Video :

Tešlai morkas sutarkuot smulkia morkų tarka.

 Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kiaušiniais, cukrumi, aliejumi ir morkomis bei prieskoniais. 
Kepti 175C  30-40min. Patikrini mediniu iešmeliu ar iškepę. Pyragą atvėsinti.

Maskarponę  išsukti su cukraus pudra ir vanile ir pertepti pyragą.

1 komentaras:

  1. Atrodo skaniai ir ne taip sudėtingai pagaminama. Aš Velykoms darau morkų pyragaičius - labai panašūs, nes irgi su pertepimu, tiesiog ant stalo man gražiau atrodo :) Ir darau iš speltos miltų bei su maltomis linų sėmenimis, pagal šį receptą - https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/aromatingi-morku-pyragaiciai - bent šiek tiek sveikiau per visas tas šventes smaližiaujasi :)

    AtsakytiPanaikinti