2016-10-14

Šokoladiniai sausainiai su šokolado įdaru

Minkšti šokoladiniai sausainėliai su minkštu šokoladiniu viduriuku. Pats tas prie nesaldintos kavos...
~~~

Sausainiams (24vnt):
140 g sviesto
175g cukraus
175g miltų
55g kakavos
1 kiaušinis
1a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis vanilinio cukraus

Įdaras:
100g šokolado
20g sviesto
30g auksinio cukraus sirupo


Sausainėliams sviestą išsukti su cukrumi iki vientisumo. Mušti kiaušinį ir išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kakava, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais ir suberti į masę. Gerai išmaišyti šaukštu arba virtuvės kombaine. Tešla labai tiršta ir sunkiai maišoma.
Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dėlioti skardoje.

Kepti 175C apie 15min.

Iškeptuose karštuose sausainėliuose iš karto įspausti nedideles duobutes. Man tam puikiai pasitarnavo torto mentelės kotas.

Įdarui ant puodu su vandeniu dėti dubenį ir išlydyti šokoladą kartu su sviestu. Įmaišyti sirupą. Duoti minutę pravėsti.

Tuomet gautu įdaru užpildyti sausainėlius.


Palikti pilnai atvėsti (idealu ant grotelių vėsinti) ir tuomet skanauti.

~~~

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą