Mielinis storas blynas kepamas keptuvėje, pagardinamas įvairiais saldžiais priedais.
~~~
140g miltų
200ml kokosų pieno (arba karvės pieno)
10g žalių mielių (1/2a.š. sausų)
1/2a.š. kepimo miltelių
1/2a.š. druskos
50g cukraus
1v.š. lydyto sviesto ar aliejaus
2 kiaušiniai
sviesto
šokolado
sūrio (čederio ar sausos mocarelos)
kondensuoto saldaus pieno
Mieles išsukti su cukrumi ir po truputį pilti pieną. Praplakti lengvai kiaušinius ir įmaišyti į tešlą, pili sviestą ir berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Užmaišyti skystą tešlą ir uždengus palaikyti ~2val kambario temperatūroje.
Tuomet tešlą perkošti per sietelį.
Įkaitinti keptuvę ir lengvai patepti sviestu.
Pilti tešlą į keptuvę, priklausomai nuo keptuvės dydžio, kad gautųsi ~1,5 cm storio blynas. Sumažinti ugnį ir uždengus dangčiu kepti 10-15 min, kol tešlos paviršius taps korėtas ir sausas.
Iškeptą blyną išimti iš keptuvės gausiai gausiai aptepti sviestu, užtarkuoti sūrio, šokolado ir aplieti kondensuotu pienu.
Perpjauti per pusę ir suvožti.P.s. mažesnės keptuvės neturiu, tad blynelis gavosi gerokai plonesnis ir iškepė vos per 5min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą