2016-11-05

Moliūgo bandelės

Minkštos bandelės su moliūgo aromatu.
~~~



~500g miltų
20g-100g cukraus (Priklausomai kokio saldumo norėsis)
20g žalių mielių (arba 1a.š. sausų)
150g moliūgo tyrės (apie 200g žalio moliūgo)
25g minkšto sviesto
1/2a.š. druskos
200ml skysčio (pieno ar vandens)

Mieles išsukti su cukrumi, sviestu, druska bei šlakeliu vandens. Piltį likusį vandenį apie 1/2 miltų ir užmaišyti tirštą tešlą. Palikti pastovėti šiltai kol padvigubės.

Moliūgą supjaustyt gabaliukais ir dėti į mikrobangų krosnelę, kepti kol suminkštės.
Susidariusį skystį nupilti ir moliūgą gerai sutrinti šakute.
Kai masė pravės įmaišyti į tešlą ją. Pilti likusius miltus ir užminkyti minkštą tešlą.
Leisti pakilti.
Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos apvolioti miltuose ir aprišti miltuota virve. Virvė turi būti natūrali linas ar medvilnė, nedažyta. Neįveržti, aprišti lengvai.

Palikti 20min šiltai.

Tuomet aptepti lydytu sviestu ar kiaušinio trynio plakiniu ir kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min.
Iškeptą bandelę išlaisvinti iš virvės.
Galima papuošti viršuj centrą razina ar moliūgo sėkla. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą