2016-11-17

Sausainiai su morengu ir džemu

Itin trapūs sausainėliai su traškiu morengu ir džemu.
~~~

Sausainiams:
275g miltų
250g šalto sviesto
50g cukraus
3 kiaušinio tryniai

Morengui:
250g cukraus
3 kiaušinio baltymai

tiršto džemo



Šaltą sviestą sutarkuoti į miltus. Tarkuojant vis sviestą pamiltuoti ir gautus trupinius permaišyti pastoviai su miltais, kad neliktų didelių sušokusių sviesto gabaliukų.
Pilti kiaušinio trynius, cukrų ir užminkyti tešlą.
Tešlą dėti į maišelį, suploti ir valandą laikyti šaldytuve.

Atvėsusią tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 2mm ir išspausti 5 cm apskritimus.
Apskritimus dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Jai sausainėlio paviršius liko miltuotas, miltus nubraukti šepetėliu ar vos sudrėkinta popierine servetėle, kitaip sunkiai prikibs morengas.

Morengui kiaušinio baltymus išplakti su cukrumi ant karšto vandens vonelės, plakti kol masė taps labai standi ir visas cukrus ištrips.
Masę sukrėsti į konditerinį maišelį su žvaigždutės atgaliu ir papuošti sausainio kraštelį.
Taip padekoruoti visus sausainius. 


Orkaitę įkaitinti 180C ir sausainius kepti apie 15min.

Į iškepusio karšto sausainėlio centrą dėti truputį tiršto džemo. Atvėsinti.
Jai džemas labai kietas, galima pakaitinti su trupučiu citrinos sulčių ir tuomet naudoti įdarui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą