2016-11-19

Kalėdinė meduolių eglutė

Meduolių eglutė Kalėdoms. Plius trumpas video. 
~~~

550g miltų
100g margarino
200g cukraus
3v.š. medaus
2 kiaušiniai
2a.š. sodos (nubraukti)
1v.š. citrinos sulčių
1/2a.š. maltų gvazdikėlių
1/2a.š. cinamono

Medus su cukrumi ir margarinu kaitinamas ant silpnos ugnies, kol margarinas ir cukrus ištirps.
Soda sumaišoma su citrinos sultimis ir įmaišoma į cukraus viralą, berti prieskonius. Viskas supilama ant miltų, maišoma šaukštu, kol bus pakankamai vėsu liesti rankomis. Mušami kiaušiniai, rankomis minkoma tešla iki vientisumo.
Tešlą kočioti kol šilta ~3mm storio, išspausti norimas formeles. Kepti 250C apie 7min, kol taps rusvos spalvos.

180g cukraus pudros
1 baltymas
citrinos sulčių

Viską sumaišyti iki vientisumo ir dekoruoti sausainius.
Video kaip gaminti:








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą