Meduolių eglutė Kalėdoms. Plius trumpas video.
~~~
550g miltų
100g margarino
200g cukraus
3v.š. medaus
2 kiaušiniai
2a.š. sodos (nubraukti)
1v.š. citrinos sulčių
1/2a.š. maltų gvazdikėlių
1/2a.š. cinamono
Medus su cukrumi ir margarinu kaitinamas ant silpnos ugnies, kol margarinas ir cukrus ištirps.
Soda sumaišoma su citrinos sultimis ir įmaišoma į cukraus viralą, berti prieskonius. Viskas supilama ant miltų, maišoma šaukštu, kol bus pakankamai vėsu liesti rankomis. Mušami kiaušiniai, rankomis minkoma tešla iki vientisumo.
Tešlą kočioti kol šilta ~3mm storio, išspausti norimas formeles. Kepti 250C apie 7min, kol taps rusvos spalvos.
180g cukraus pudros
1 baltymas
citrinos sulčių
Viską sumaišyti iki vientisumo ir dekoruoti sausainius.
Video kaip gaminti:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą