2016-12-06

Garintas šokoladinis sūrio pyragas

Garuose gamintas itin minkštas pyragas. Purus ir drėgnas šokoladinis pagrindas ir kreminis viršutinis suoksnis.
~~~


Pyragui :
100g miltų
100g sviesto
100g cukraus
25g kakavos
2 kiaušiniai
50ml pieno

Sūrio sluoksnis:
250g kreminio sūrio
50g miltų
50g cukraus
1 kiaušinis
1a.š. vanilės ekstrakto/ vanilinio cukraus
1a.š. citrinos sulčių

Minkšta sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais, berti kakavą ir miltus, pilti pieną ir išmaišyti iki vientisumo. Pilti į lengvai riebalais pateptą formą(naudojau maždaug 1l talpos forma buvusią prie garų puodo, bet tinka stiklinės, silikoninės) , uždengti folija ir garinti ~20min. Patikrinti mediniu iešmeliu ar kepinio centras tvirtas ir sausas.

Kreminį sūri išmaišyti su cukrumi, kiaušiniu ir vanile, citrinos sultimis, berti miltus. Išmaišyti iki vientisumo. Paskleisti ant iškepto šokoladinio pagrindo. Uždengus folija garinti apie ~25min. Kol centras bus tvirtas.

Pagaminta pyragą pilnai atvėsinti, ir supjaustyti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą