2016-12-08

Kiaulienos mentė su aštriais prieskoniais

Kiaulienos mentė kepta maiše su įvairiais prieskoniais
~~~


Kiaulienos mentė ~1200g
1 džiovintas čili (arba pagal skonį)
1 žvaigždinis anyžius
1 cinamono lazdelė (naudojau indišką)
keli kardamonai
4 skiltelės česnako
1/2 svogūno
keli gabaliukai imbiero (maždaug nykščio dydžio)
2a.š. rudojo cukraus (naudojau stambius kristalus)
1a.š. druskos
5v.š. sojų padažo

Svogūną ir česnaką pasmulkinti ir su likusiais prieskoniais berti į kepimo rankovę.

Dėti mėsą, pilti sojų padažą. Mėsą kepti 200C apie 1,5 val. Kas 30min, pavartyti maišą, kad prieskoniai tolygiai pasiskleistų. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo gabaliuko, turint maisto termometrą galimą patikrinti mėsos centrą. Arba įdūrus peiliu, jai bėga su skaidrios sultys - centras iškepęs.
Pradėjus laikui prakirpti maišą ir leisti mėsai 30 min apskrusti orkaitėje palaistant susidarusiu skysčiu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą