Minkštučiai virtinukai su padažu.
~~~
250g rikotos
~120 miltų
1 didelis kiaušinis
žiupsnelis druskos
Rikotą, jai yra susidarę skysčio, nusausinti ir sumaišyti su kiaušiniu ir druska. Berti miltus ir užminkyti lipnią tešlą. Miltų nepadauginti, tešla turi būti lipnoka. Ant gausiai pabarstyto paviršiaus formuoti volelius ir pjaustyti 1 kąsnio dydžio gabalėlius.
Užvirti didelį kiekį vandens ir gausiai pasūdyti. Suberti virtinius ir kai iškils į paviršių virti apie 3 minutes.
Padažas:
1v.š. aliejaus
50g sviesto ar margarino
1 didelė skiltelė česnako
1v.š. pomidorų pastos
druskos pagal skonį
jai pomidorų pastą rūgštoka galima žiupsnelį cukraus
Pilti į keptuvę aliejų, mesti sviestą ir ant silpnos ugnies kaitinti, kol sviestas išsilydys. Įspausti česnaką ir berti išvirtus virtinukus, lengvai apkepinti, kol truputį apskrus. Tuomet įmaišyti pomidorų pastą, pagardinti druską ir viską permaišyti, kad padažas pasidengtų tolygiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą