2016-12-22

Obuolių skonio zefyrai

Greitai paruošiami zefyrai. Aromatas pagal skonį, aš naudojau obuolių.
~~~

15g želatina
60ml vandens

330g cukraus
90ml vandens

1a.š. obuolių kvapo
keli lašai žalių maistinių dažų

krakmolo arba cukraus pabarstymui
pabarstukai papuošimui

Video:


Želatina išbrankinama šaltame vandenyje.
Cukrus užpilamas vandeniu ir verdamas, kol cukrus ištirps ir pasieks 115C temperatūrą.
Išviręs cukraus sirupas pilamas ant išbrinkintos želatinos ir plakama mikseriu, kol susidarys lengvos putos, pilama kvapas ir maistiniai dažai ir plakama, kol susidarys tvirtos putos, bet masė bus dar šilta.
Ant kepimo popieriaus pabarstyti gausiai krakmolo ir išspausti zefyrus, iš karto pabarstyti norimais pabarstukais ir palikti 10min apstingti, tuomet gausiai apiberti viską krakmolu.
Dirbti greitai, nes vėsdama masė ims stingti ir jos išspausti jau nepavyks.
Sutvirtėjusius zefyriukus, atsargiai tarp rankų ar sietelyje, nupurtyti nuo krakmolo pertekliaus.
Laikyti hermetiškame indelyje.

Jai masė atvėso ir ją išspausti neišeina, galima tiesiog sukloti ant kepimo popieriaus, gausiai pabarstytu krakmolu. Viršų aplyginti ir apiberti krakmolu.
Kai sutvirtės supjaustyti peiliu ir gabaliukus permaišyti su krakmolu, kad vieni su kitais nesukibtų.

p.s. gaminant mažiau kimba prie drėgnų rankų.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą