Kiaulių galvų šaltiena.
~~~
1/2 kiaulės galvos
2 svogūnai
1 morka
5 lauro lapai
5 pipirų žirniukai
pora skiltelių česnako
1 a.š. druskos (arba pagal skonį)
Kiaulės galvą nuplaunama ir gerai nuvaloma, pasmulkinama, kad tilptų į puodą. Užpilama vandeniu, kad apsemtų ir užvedama, leidžiama pavirti ~5min, tuomet vanduo nupilamas ir užpilama apie 2,5l švaraus vandens, beriami lauro lapeliai ir pipirai, druska, smulkinti svogūnai, česnakai. Užvirus kaitra sumažinama iki mažos ir verdama apie 2 val.
Tuomet įmetama morka ir paverdama dar apie 20min. Išvirus iš karšto sultinio ištraukiama morka ir mėsa, sultinys perkošiamas per smulkų sietelį.
Mėsa atskiriama nuo kaulo ir suplėšoma smulkiais gabalėliais, morka susmulkinama ir užpilama sultiniu. Paliekama vėsiai sustingti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą