2016-12-26

Šokolado tortas su grietinėle

Turtingo skonio šokoladinio biskvito pyragas su grietinėlė ir šokolado glaistu.
~~~

Biskvitui:
120g sviesto
160g cukraus
140g pasmulkinto šokolado
60g migdolų miltų
4 kiaušiniai
80g miltų
1a.š. kepimo miltelių

Sviestą, cukrų ir šokoladą pakaitinti ant labai silpnos kaitros vis maišant, kol viskas  taps vientisa.

Į masę berti migdolų miltus ir išmaišyti.
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
Baltymus išplakti iki standžių putų.
Trynius įmaišyti į pravėsusią šokolado masę ir berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską permaišyti iki vientisumo. Atsargiai įmaišyti 1/3 baltymų, tuomet likusius baltymus.
Pilti į riebalais pateptą ~20cm kepimo formą ir kepti 175C apie 45-50min. Centrą patikrinti mediniu iešmeliu.
Pyragą atvėsinti.

Kremas :
400ml riebios grietinėlės
50g cukraus pudros
50g tarkuoto šokolado
1a.š. romo esencijos

Grietinėlė išplakti su cukraus pudra iki standumo, berti šokoladą ir romo esenciją, permaišyti.

Biskvitą padalinti į dvi dalis, sulaistyti saldintu vandeniu ar sirupu,  tepti dalį kremo, uždengti antru biskvitu ir aptepti viršų ir kraštus. Leisti atvėsti šaldytuve.

Šokoladinė glazūra:
70g šokolado
30g sviesto
30ml grietinėlės
30ml cukraus sirupo

Šokoladą su sviestu išlydyti ant labai silpnos kaitros, pilti grietinėlę ir cukraus sirupą ir viską gerai permaišyti.  Leisti atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet pilti ant aptepto torto. Grietinėlės galima pilti daugiau ar mažiau, priklausomai nuo norimo tirštumo. Vėsdama glazūrą sutvirtės.
Papuošti pagal norus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą