2016-12-27

Kanelės

Traški cukraus pultelė ir drėgnas, korėtas aromatingas vidus. Lengvai pagaminama namie. 
~~~


500ml pieno
250g cukraus
2 kiaušiniai
2 kiaušinio tryniai
100g miltų
50g sviesto
1v.š. romo
1a.š. vanilės esencijos
žiupsnelis druskos

Pienas kaitinamas su sviestu ir cukrumi ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Intensyviai maišoma, neužverdama. Nukėlus nuo kaitros gerai permaišoma ir leidžiama pravėsti iki kūno temperatūros.
Kiaušiniai ir kiaušinio tryniai išmaišomi su miltais, druska. Maišant po truputį pilama pienas. Galiausiai įmaišoma romas, vanilė. Tešla uždengiama plėvele ir palaikoma šaldytuve bent 12 valandų, geriausiai parą.


Kanelėms kepti naudojama metalinė forma. Jai tokios neturite ir naudosite silikoninę, ją reikėtų lengvai patepti sviestu ir pabarstyti smulkiu ruduoju cukrumi.

Prieš kepant orkaitę įkaitinti iki 240C (jai naudosite silikoninę formą, įsitikinkite, kad Jūsų formą galima naudoti tokioje temperatūroje).
Formelės užpildomos tešla paliekant apie ~0,5cm viršuje. Tešla labai skysta, tad tai patogiausia daryti indu su snapeliu.

Kepama apie 10-15 min. Tešla ima kunkuliuoti ir paviršius ima kiek rusvėti.


Tuomet temperatūra pamažinama iki 170C ir kepama apie 45-50 min.
Iškepusios kanelės paviršius pasidaro tvirtas ir rudas, nesimato skystos kunkuliuojančios tešlos.
Iškepusias kaneles iškrėsti iš formos ir leisti atvėsti.



Skaniausia suvalgyti iš karto. Pastovėjusios jos sudrėgsta ir traškus paviršius tampa elastingu ir lipniu.

Galima kepti ir kitokiose formose, kepimo laikas priklauso nuo dydžio, tiesiog stebėti, kada paviršius tampa tvirtas ir rusvas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą