Tradicinė raugintų kopūstų sriuba su rūkyta mėsa.
~~~
500g raugintų kopūstų
~ 200g rūkytos mėsos (šonkauliukų, šoninės ar dešrelių)
4 bulvės
1 nedidelė morka
1/2 svogūno
3 lauro lapeliai
2v.š. aliejaus
1/2a.š. cukraus
žiupsnelis džiovinto mairūno
druskos ir pipirų pagal skonį
Kopūstus užpilti vandeniu, kad apsemtų, įmesti rukytą mėsą, lauro lapelius, cukrų ir pipirus ir troškinti apie 20 min ant vidutinės ugnies, kol kopūstai kiek suminkštės.
Kitame puode aliejuje pakepinti smulkintą svogūną ir kubeliais pjaustytą morką, kol svogūnai suminkštės, tuomet berti kubeliai pjaustytas bulves ir dar minutę pakepinus užpilti litru vandens. Virti, kol bulvės suminkštės, įberti druskos, mairūno, pipirų.
Bulvėms suminkštėjus į puodą supilti troškintus kopūstus, mėsą ir lauro lapelius išimti. Dar pora minučių pavirti ir išjungus palaikyti 5 min.
Pateiktu su grietine.
Virtą mėsą galima pasmulkinus sudėti į sriubą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą