2017-01-07

Dviaukštis šokoladinis tortas

Itin šokoladinis tortas sulietas romu. 
~~~
Du biskvitai 20/12cm:
225g minkšto sviesto (tinka ir margarinas)
225g cukraus
5 dideli kiaušiniai
200g miltų 
30g tamsios kakavos
1,5a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. romo esencijos
žiupsnelis druskos

Cukrų išsukti su minkštu sviestu, maišant įmušti po vieną kiaušinį , berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakavą ir kvapus, druską. 
Tešlą paskleisti dviejose kepimo popieriumi įklotose formose. 
Kepti 180C kol mediniu iešmeliu patikrinus centras bus sausas, mažesnis biskvitas kepė apie 30 min, didesnis apie 50min.
Biskvitus atvėsinti

Kremas :
500ml riebios grietinėlės
300g juodojo šokolado
2v.š. romo 
žiupsnelis druskos

Šokoladą susmulkinti peiliu ar sutarkuoti ir suberti į šiltą grietinėlę, išmaišyti kol ištirps, suberti druską. Kremą atvėsinti pilnai šaldytuve 2-3 valandas. 
Atvėsusį kremą išplakti iki standžių putų, įmaišyti romą. 

Sirupas sulieti 5v.š. romo, 5v.š šilto virinto vandens, cukraus pagal skonį ~2-3v.š. 

Abiems biskvitams nupjauti kepurėles ir juos padalinti į dvi dalis. 
Biskvitus sulieti sirupu ir pertepti bei aptepti kremu. 
Puošiau šokoladinėmis juostelėmis ir gėlėmis. 
Juodąjį šokoladą išlydyti ir teptuku užtepti ant kepimo popieriaus, popierių sulenkti ant kočėlo ar butelio ir leisti šokoladui sustingti, padekoravau valgomu auksu.
Gėlytei naudojau silikoninę formą. 

Kaip dekoruoti torto kraštus rasite čia 











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą