Traškios karamelės aplietos šokoladu ir pabarstytos riešutai.
~~~
225g sviesto
200g cukraus
60ml vandens
1/4a.š. druskos
Video:
Sviestą, cukrų, vandenį ir druską kaitinti ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol visi ingridientai ištirps. Virti, kol karamelė pasieks 160C. Jai termometro neturite, tiesiog įlašinkite lašelį karamelės į dubenėlį šaltos vandens, jai karamelė pavirs į kietą kamuoliuką, temperatūrą jau tinkama.
Viršui:
100g tarkuoto juodojo šokolado
100g paskrudintų smulkintų riešutų
Išvirusią karamelę paskleisti ant karščiui atsparaus paviršiaus, pvz. kepimo skardos.
Truputį aplyginti paviršių ir apiberti šokoladu bei riešutais. Jai norima supjaustyti, tai reiktų daryti, kol karamelė karšta ir minkšta, jai ne, tai atvėsusią ir sukietėjusią ją galima tiesiog sulaužyti.
Leisti pilnai atvėsti ir tada skanauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą