Maži, sodraus skonio virtinukai iš plikytos tešlos.
~~~
Tešlai :
300ml verdančio vandens
~350g miltų
1/2a.š. druskos
40g džiovintų baravykų (kad maždaug užpildytų puodelį)
1 didelis svogūnas
5v.š. aliejaus
1a.š. druskos
1/2a.š. pipirų
1/2a.š. česnako miltelių
Tešlai pusė miltų nuplikoma verdančiu vandeniu ir intensyviai išmaišoma, kad visi miltai sušlaptų. Beriama druską ir po truputį likę miltai. Kai tešlą pravėst tiek, kad galima būtų lietis rankomis,
užminkoma elastinga tešla. Tešlos kamuoliukas susukamas į maistinę plėvelę ir paliekamas apie 30min pastovėti.
Įdarui grybai užpilami verdančiu vandeniu ir paliekami išmirkti, kol suminkštės ~20min.
Svogūnas labai smulkiai sukapojamas ir kepinamas ant silpnos ugnies aliejuje. Kai svogūnas suminkštės suberiami išmirkyti ir susmulkinti grybai, prieskoniai. Viskas troškinama apie 5min.
Įdaras kiek atvėsinamas.
Pastovėjusios tešlos kamuoliukas iškočiojama plonai ir deliojamas įdaras, padrėkinus kraštelius vandeniu - užlankstoma.
Tai pat galima naudoti įvairias formas virtinias gaminti.
Virtinukus virti didele kiekyje pasūdyto vandens. Mažesnius apie 3min, didesnius 5min, nuo tada, kai pakils į puodo paviršių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą