Itin minkšti, lipnūs kalakuto sparneliai.
~~~
2-3 kalakuto sparneliai
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
2v.š. miltų
1a.š. druskos
1a.š. tarkuoto imbiero
1v.š. Vorčesterio padažo
keli lauro lapeliai
1/2a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1/2a.š. čili miltelių (arba pagal skonį)
žiupsnelis kardamono
žiupsnelis malto cinamono
1/2a.š cukraus
aliejaus kepimui
Kalakuto sparnelius nusausinti ir sudalinti ties sąnariais. Kiekvieną dali apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejus.
Kai sparneliai taps auksiniai į keptuvė berti stambiai susmulkinus česnakus, svogūnus ir įtarkuoti imbierą. Jai reikia įpilti truputį aliejaus ir viską vis pamaišant trumpai pakepinti .
Tuomet sparnelius užpilti stikline vandens, suberti likusius prieskonius, druską ir cukrų ir troškinti uždengus dangčiu apie 50min, kol mėsą lengvai atsiskirs nuo kaulo. Išjungus kaitrą duoti 10 min susistovėti ir tuomet skanauti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą