2017-03-04

Kaziuko riestainiai

Minkšti saldūs riestainiai su aguonomis. 
~~~



~550g miltų
200ml pieno
2 kiaušiniai
20g žalių mielių
30ml aliejaus ar išlydyto sviesto
50-100g cukraus (pagal skonį)
30g aguonų
1/2a.š. druskos

Mielės išsukamos su trupučiu pieno ir cukraus, pilamas likęs pienas, miltai, riebalai ir cukrus. Supilami kiaušiniai, aguonos, druska. Ir užminkoma elastinga tešla.
Tešlai duodama pastovėti šiltai, kol padvigubės. Iš tešlos formuojami norimo dydžio riestainėliai. Galai suspaudžiami pirštais.
Atsitiktinis liūdnas veidelis :(
Riestainėliai sudedami į kepimo skardą ir paliekama šiltai pastovėti apie pusvalandį.
Kol riestainėliai kylą, į puodą pilama 2 l vandens ir užverdama.
Užvirus vandeniui beriama 1v.š. sodos, 1/2 a.š. druskos ir išmaišoma.
Atsargiai po kelis riestainėlius įmetamą į verdantį vandenį.
Verdama po 15-20s kiekviena pusė.
Apvirti riestainėliai perkeliami ant sietelio, kad nulašėtų vanduo.
Tuomet dedami į kepimo skardą.
Kepami 220C apie 15min.
Atvėsinami ant grotelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą