2017-05-30

Vištiena su mėtomis

Minkšta vištiena gausi prieskoniais ir gaivinančio mėta.
~~~

500g vištienos file (gali būti su oda)
200ml konservuotų pomidorų savo sultyse be odelės
3v.š miltų
1a.š paprikos miltelių
1a.š. kario miltelių
1/2a.š. cinamono
žiupsnelis muškato
žiupsnelis maltų kalendros sėklų
žiupenelis maltų juodųjų pipirų
1/2a.š. cukraus
čili miltelių pagal skonį
druskos pagal skonį
saujelė žalių mėtų

Vištieną supjaustyti vieno kąsnio gabaliukais, nusausinti ir apvolioti miltuose.
Apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol taps auksiniais gabaliukai. Perkelti ant rankšluostuko. Į aliejų berti prieskonius ir trumpai pakepinti, kol ims jaustis kvapas. Užpilti pomidorus ir trumpai pakepti. Pomidorus susmulkinti šakute, sudėti vištieną ir uždengus ant vidutinės ugnies troškinti 10 min.
Prieš pateikiant įberti kapotas mėtas ir permaišyti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą