Garuose gamintas purus vanilinis pyragas.
~~~
300g miltų
3 kiaušiniai
100g sviesto
150ml pieno
150g cukraus
2a.š. vanilinio cukraus
1a.š. kepimo miltelių
maistinių dažų ( nebūtinai)
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, maišant mušti po vieną kiaušinį. Pilti mintus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišyti, po truputį pilti pieną, kol gausis vientisa tešla. Pagardinti vaniliniu cukrumi.
Jai tešlą bus norima nudažyti, tešla padalinama į tiek dalių kiek bus spalvų ir nudažoma maistiniais dažais.
Kepimo indas patepamas lengvai aliejumi.
Paskleidžiama pirmoji spalva, pridengus lakštu folijos garinama apie 10min, kol centras bus tvirtas,
Tuomet paskleidžiama antroji spalva ir garinama apie 5min, arba kol centras bus tvirtas.
Kartojama su visomis likusiomis spalvomis.
Pyragas atvėsinamas.
Kremui :
100g maskarponės
50ml riebios grietinėlės
50g cukraus pudros
1a,š, valinio cukraus
Visi ingridientai plakami kartu, kol kremas sutvirtėja ir laiko formą. Kremu padengiamas pyragas.
Galima pabarstyti pabarstukais ar papuošti uogomis.
Jai dažų naudoti nenorite ir pyrago nesluoksniuosite, o gaminsite visą iš karto, reiktų garinti apie 20-25min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą