2017-08-13

Mielinis pyragas su kokosais ir medumi

Minkštas mielinis pyragas su traškia ir labai saldžia plutele...
~~~

Pyragui:
500g miltų
125ml šilto pieno (iki 40C)
60g sviesto
60cukraus
25g žalių mielių (ar 7g sausų)
1 kiaušinis
1/2a.š. druskos

Mieles iššukti su pienu ir cukrumi, berti likusius produktus ir užminkyti tešlą. Minkyti, kol tešla taps elastinga ir nekibs prie rankų ir stalo.
Tešlą palikti pakilti kambario temperatūroje apie 30min.

Viršus:
200g sviesto
200g cukraus
200g kokoso drožlių
6v.š. pieno
3v.š. medaus

Sviestą, pieną ir cukrų užkaitinti kartu, kol sviesta ir cukrus ištirps, supilti medų ir kokoso drožles. Viską kaitinti maišant, kol drožlės taps auksinės. Palikti trumpai pravėsti.

Pakilusią tešlą perminkyti ir iškočioti apie 0,5cm storio. Aptepti kokosų įdaru ir palikti 30min pakilti.

Pyragą kepti 200C apie 20 min, kol kokosai gražiai apskrus.
Pjaustyti pilnai atvėsusį...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą