2017-12-02

Plėšyta kiauliena su lipniu teriyaki padažu

Burnoje tirpstanti kiauliena su saldžia plutele.
~~~

1 kg kiaulienos sprandinės
150ml nesūdyto sultinio (kiaulienos, daržovių)
1a.š. druskos
3 lauro lapai
1/2 juodųjų maltų pipirų
2 skiltelės česnako
žiupsnelis džiovinto baziliko
 keli šaukštai teriyaki padažo

Į sultinį suberti druską, pipirus ir bazilikus.
Kiaulieną supjaustyti 5 cm storio gabalais. Dėti į kepimo maišą, ant viršaus užpilti sultinį ir sumesit česnako skilteles bei lauro lapus. Maišą užrišti ir kepti 150C apie 3 valandas.

Tuomet kiaulieną ištraukti iš orkaitės. Pakelti temperatūrą iki 220C, maišą prakirpus kiaulieną  perkelt į skardą ir aptepus teriyaki padažu dar pakepti apie 15 -20 min.
Pateikti su likusiu sultiniu, kuriame kepė kiauliena ir mėgstamomis daržovėmis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą