2017-11-19

Kalakutienos užtepėlė su džiovintomis spanguolėmis ir graikiniais riešutais

Greitais pagaminamas gardus patiekalas ant krekerių ar įdaras lavašui... nem
~~~


500 virtos/keptos kalakutienos (tiks ir vištiena)
125g maskarponės sūrio
125g majonezo
90g džiovintų spanguoglių
60g graikinių riešutų
1-2a.š. kario
žiupsnelis druskos

Virtą mėsą, maskarponę ir majonezą pasmulkinti maisto smulkintuvu iki vientisoss masės, nesutrinti visiškai.
Suberti uogas(kelias galima pasilikti papuošimui), pusę riešutų ir prieskonius ir dar lengvai pasmulkinti, spanguolės ir riešutai turėtų nesusimalti visiškai. Skanauti ar pakanka prieskonių.

Masę sukrėsti į norimą formą, išlyginti ir apiberti likusiais kapotais riešutais ir uogomis. Atvėsinti valandą šaldytuve. Galima pasiruošti ir iš vakaro.
Skanu su ruginė duonele, krekeriais ar kaip įdaras į krepšelius/lavašus ir pan.
Į masę galimą įberti ir smulkiai pakapotų ananasų ar vynuogių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą