2017-12-27

Vištienos apkepas su Bolivine balanda

Sotus apkepas su vištiena, balanda, brokoliais ir sūriu.
~~~

0,5kg vištienos file
100g Bolivinės balandos (naudojau su džiovintomis daržovėmis)
0,5l vištienos sultinio
80g miltų
125ml pieno
400g brokolio
100g šalto rūkymo šoninės
druskos
pipirų
česnako miltelių
mėgstamo sūrio

Šoninę supjaustyti smulkiais gabaliukais ir pakepinti keptuvėje, kol taps traški.
Puode užvirti sultinį, miltus sumaišyti pienu ir intensyviai maišant supilti į sultinį, pakaitinti, kol sutirštės. Į masę suberti apkeptą šoninė ir Bolivinę balandą.
Permaišius pagardinti druska (priklausomai nuo sultinio sūrumo) pipirais.  Perkelti į kepimo indą.
Ant viršaus išdėlioti vištieną, pabarstyti druska pipirais ir česnako milteliais.
Kepti orkaitėjė 200C apie 30min.

Brokolius nuplikyti verdančiu vandeniu, nusausinti. Išdėlioti ant keptos vištienos, kiek paspaudžiant, apiberti sūriu ir dar pakepti 10 minučių.
Prieš pateikiant leisti minutę pastovėti kambario temperatūros.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą