2017-12-26

Virtiniai saldžiu varškės įdaru

Plikytos tešlos virtiniai su vanilinės varškės įdaru
~~~
Tešlai: 
2 stiklinės ( ~240ml) miltų
1 stiklinė verdančio vandens
1/2 a.š. druskos

Įdarui:
250 kepinių varškės arba paprastos gerai pertrintos
35g cukrus pudros
1v.š. manų
1 kiaušinio trynys
žiupsnelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

1 stiklinė miltų sumaišoma su druska ir užpilama stikline verdančio vandens, gerai permaišoma šaukštu, kol miltai sušlaps. Tuomet supilami likę miltai ir maišoma šaukštu, kol tešla tiek pravės, kad eitų minkyti rankomis. Tešla gerai išminkoma iki vientisumo. 
 
Įdarui varškė išsukama su cukraus pudra, vanilinių cukrumi, druska, manais bei kiaušinio tryniu.

Tešla labai plonai iškočiojama ir išspaudžiami  maždaug 10 cm apskritimai. 
Apskritimo centre dedamas įdaras ir užspaudomi kraštai.

Verdama puode pasūdyto vandens apie 3-5min.kai pakils nuo dugno arba garų puode apie 10 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą