2018-01-01

Napoleonas

Puikus pyragas - tortas kurį geriausiai paruošti dieną ar dvi iki skanavimo. 
~~~

Paplotukai:
350g miltų
200g sviesto (šalto)
80 ml šalto vandens
1 kiaušinio
1 v.š. romo
1/2 a.š. druskos

Kremui:
200g sviesto
200g cukraus
500ml pieno
70g miltų
2 kiaušinio trynių
2a.š. romo

Sviestą peiliu smulkiai pjaustyti į miltus, pirštais sutrinti iki smulkių trupinių masės, supilti kiaušinį, romą, vandenį ir druską. Greitai užminkyti tešlą, kad nesušiltų sviestas. Tešlą sudalinti į 10 kamuoliukų, juos sudėti į pamiltuotą lėkštę ir pridengti maistine plėvele, palikti šaldytuve bent valandai.

Kremui pieną pašildyti su cukrumi, vis maišant, kol cukrus ištirps. Neužvirti. Palikti kiek pravėsti.
Sviestą išlydyti puode, suberti miltus ir maišant pakaitinti, kol miltai taps auksiniai, apie pora minučių.
Vieną samtį šilto pieno užpilti ant kiaušinio trynių, intensyviai maišant, kad nesutrauktų. Kai kiaušiniai pilnai įsimaišys supilti likusį pieną. Visą pieno ir trynių masę plona srovelę supilti į sviestą su miltais maišant šluotele. Maišant kaitinti, kol sutirtštės. Kremą perkelti į dubenį uždengti plėvele, kad liestų kremo paviršių ir pilnai atvėsinti šaldytuve.


Iš atvėsusios tešlos kamuoliuko iškočioti apie 22cm dydžio plonus blynus, galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus. Formai apsipjauti panaudojau puodo dangtį. Tešlą subadyti šakute ir kepti 220C, kol lakštai taps auksiniai. Tešlos nuopjovas tai pat iškepti, bus papuošti šonams.

Iškeptus lakštus atvėsinti. Atvėsusį kremą pagardinti romu ir pertepti lakštus.

Tortą palikti maždaug parą pastovėti šaldytuve. Trupinius sutrinti pirštais ir apiberti torto viršų ir šonus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą