2018-01-06

Šimtalapis

Traškia plutelė su gausybe sviesto ir aguonų ...Verta išbandyti
~~~


Tešlai
~350 miltų
15g žalių mielių
160 ml šilto pieno

1/2a.š. druskos
20g cukraus

Įdarui 
150g aguonų
300g sviesto
280g cukraus
20g vanilinio cukraus



Mieles išsukti su šaukštu pieno, miltų ir cukrumi. 
Suberti visus likusius produktus ir minkyti, kol tešla taps labai elastinga ir tampri. Miltų dėti tik tiek kol tešla nekibs prie rankų. Minkyti apie 20-30 minučių. Kuo geriau išminkyta bus tešla, tuo lengviau bus plonai iškočioti lakštus.
Tešlą palikti pakilti.

Įdarui aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, nuvarvinti sietelyje. Ir permalti mėsmale. Aš pasmulkinau su rankiniu maisto trintuvu. 
Sviestą išlydyti ant labai silpnos ugnies ir leisti pravėsti. 
Pakilusią tešlą padalinti į šešis kamuoliukus, pridengus palikti 20 minučių šiltai pastovėti.

Ant miltuoto paviršiaus tešlą plonai iškočioti.

Tešla turi būti tokia plona kad matytųsi stalviršis. Pakėlus lakštą dar patampyti.

Lakštą užtepti gausiai sviestu, apiberti dalimi cukraus.Sviesto ir cukraus turi užtekti visiems 6 lapams.
Kočioti sekantį lakštą, kloti ant pirmojo ir vėl aptepti sviestu, berti cukrų.

Ant paskutiniojo lakšto sutepti sviestą (pasilikti šlakelį aptepti paviršiui) suberti likusį cukrų, vanilinį cukrų ir  sudėti aguonas.
Susukti į vyniotinį ir perkelti į kepimo formą. Duoti 20 min pastovėti šiltai, tuomet aptepti paviršių sviestu ir kepti 200C valandą. Kai paviršius apskrus uždengti kepimo popieriaus lakštu. Man apskrudo gan greit, po 10 minučių jau pridengiau.
Iškeptą neišimti iš kepimo formos, o palikti joje pilnai atvėsti, geriausiai per naktį. 


Pateikti supjausčius nedideliais gabalėliais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą