Picos padas tiks plonapadėms picoms, kepti namie.
~~~
500g miltų
25g žalių mielių ar 7 sausų
5g druskos
30ml alyvuogių aliejaus
250ml drungno vandens
Mieles, druską ir aliejų sumaišyti kartu, supilti miltus ir vandenį ir tešla minkyti apie 10-15 min, kol taps elsatinga ir nelips prie rankų bei stalo.
Pridengus tešlą pakildinti, kol padvigubės.
Tešlą sudalinti į keturias dalis po ~200g.
Suformuoti apvalius kamuoliukus, pamiltavus ištempti ar iškočioti iki ~30cm dydžio paplotėlio.
Padą aptepti pomidorų padažu, kraštelį patepti alyvuogių aliejumi. Jai naudosite džiovintus prieskonius, juos galima suberti dabar (raudonėlius, bazilikus, česnako granules, paprikos, miltelius).
Tuomet apiberti mėgstamu sūriu, pvz sausa mocarela.
Galiausiai sudėlioti kuo ploniau supjaustytus likusius produktus. Pašlakstyti lengvai alyvuogių aliejumi.
Kepti kuo karštesnėje orkaitėj (geriausiai apie~300C keps 3-5min,jai ~ 250C apie 10min), kaitinant iš apačios, skardą dedant į apatinę lentyną.
Jai naudosite šviežią baziliką, jį berti ant iškepusios picos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą