2018-01-20

Čeburekai

Traškūs čeburekai su sultinga kiauliena.
~~~

Tešlai:
1 stiklinė verdančio vandens (~240ml)
2 stiklinės miltų
1a.š. druskos
1a.š. degtinės

Įdarui:
500g maltos mėsos(naudojau kiaulieną)
1 svogūnas
100ml kefyro arba atvėsinto sultinio
1a.š. krakmolo
~1/2a.š. druskos
 pipirų pagal skonį
1/2a.š. džiovinto baziliko

Vieną stiklinę miltų užpilti verdančiu vandeniu, suberti druską ir išmaišyti, kol visi miltai sušlaps. Suberti likusius miltus ir užminkyti elastingą tešlą, baigiant minkyti supilti degtinę.
Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve pusvalandžiui.

Įdarui mėsą sumaišyti su smulkiai kapotu svogūnu ir likusiais produktais.
Tešlą iškočioti plonai ir išpjauti maždaug keptuvės dydžio apskritimą.  Tam
puikiai tiks keptuvės, kurioje kepsite,  dangtis.

Paskleisti įdaro ir perlenkus tešlą užspausti kraštą.
Kepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kai tešla taps auksinė, apversti ir iškepti kitą pusę.

Nusausinti ant popierinio rankšluosčio.

Duoti vieną kitą minutę pravėsti ir skanauti...


Iš viso gavosi  traškių ir sočių 10 čeburekų. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą