2018-03-18

Kiauliena garstyčių padaže

Minkšti kiaulienos kepsniai gardžiame padaže. 
~~~

800g kiaulienos sprandinės arba kumpio
1/2 svogūno
3 skiltelės česnako
300ml pieno
50ml garstyčių dijon (rinkausi švelnias)
2 lauro lapeliai
20g sviesto
šlakelis aliejaus kepimui
1a.š. džiovinto čiobrelio
žiuspenis maltos paprikos miltelių
druskos ir pipirų pagal skonį


Mėsą supjaustyti 2,5 cm storio kepsniais.
Pabarstyti paprika, druska ir pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Perkelt į lėkštę.
Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, įmesti sviestą, suberti sukapotą svogūną ir trumpai pakeptini, suberti česnaką. Pakepinti dar minutę, supilti pieną, garstyčias, suberti čiobrelius bei lauro lapus, permaišyti. Sudėti mėsą. Uždengus dangčiu perkelti į orkaitę ir kepti 200C apie 30 min.

Iškepus leisti minutę kitą pravėsti.

Norint tirštesnio padažo galima į pieną įmaišyti 25g miltų, tuomet pilti jį į keptuvę.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą