2018-03-24

Tikka masala vištiena

Aštrus vištienos troškinys...
~~~


1kg vištienos file be odos
1 didelis svogūnas
5 skiltelės česnako
nykščio dydžio imbiero šaknies
2 čili pipirai (arba pagal skonį)
400ml skardinė pomidorų be odos savo sultyse
50g pomidorų pastos
1a.š. grama masala prieskonių
1/2a.š. čili miltelių
1a.š. ciberžolės
1a.š. kario miltelių
1v.š. cukraus
druskos pagal skonį
aliejaus kepimui
150ml natūralaus jogurto (graikiškas tai pat tiks)
šviežios kalendros

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, imbierą nulupti ir supjaustyti stambiais gabalais, čili pasmulkinti ir apkepti karštame aliejuje, kol suminkštės.

Kai svogūnai taps auksiniai ir minkšti, įspausti česnaką ir suberti prieskonius bei pomidorų pastą. Permaišyti.
Galiausiai supilti konservuotus pomidorus ir pasitroškinti, kol skystis nugaruos.



Vištieną pasmulkinti vieno kąsnio dydžio gabalais ir apkepti įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.

Kai padažas kiek sutirštės viską sutrinti maisto kombaine iki vientisumo.
Padažą supilti ant vištienos ir dar minutę pakepti. Įmaišyti jogurtą ir pasmulkintas kalendras.
Skanu su ryžiais ...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą