Plikytos tešlos pyragėliai su vaniliniu maskarponės užpildu.
~~~
150ml vandens
90ml pieno
100g sviesto
150g miltų
4 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Kaitinti kol sviestas ištrips.
Tuomet nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir maišyti, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių.
Leisti atvėsti.
Mušti po vieną kiaušinį ir plakti, kol pilnai įsimaišys, tik tuomet pilti sekantį kiaušinį.
Kartoti, kol bus įplakti visi 4 kiaušiniai.
Tešlą dėti į maišelį ir išpausti žiedus, paliekant tarpus, kepant tešla plėsis.
Kepti 200C apie 25-30 minučių. Jai viršus per intensyviai ruduoja, po 15-20 minučių kepimo temperatūrą galima sumažinti iki 180C. Iškeptus atvėsinti ant grotelių.
Įdarui
500g maskarponės
60g cukraus pudros(arba pagal skonį)
1a.š. vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
Produktus sumaišyti kartu ir sukrėsti į konditerinį maišelį.
Pyragėlius 3-4 įpjauti peiliu, kad tilptų kremo maišelio antgalis ir įspausti kremo. Viską gausiai apiberti cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą