2018-04-23

Laimo zefyrai

Purūs it debesėlis saldainėliai. Su laimu.
~~~

330g cukraus
90ml vandens

60g laimo sulčių (~3laimo vaisiai)
2 laimų žievelė
15g želatinos
keli lašai žalios ir geltonos spalvos dažų
krakmolo pabarstymui



Cukrų užpilti vandeniu ir ant silpnos kaitros kaitinti, kol cukrus ištirps ir skysčio temperatūrą pasieks apie 115C.

Želatiną užpilti sultimis ir leisti pastovėti, kol želatina išbrinks.


Želatiną, laimo tarkuotas žieveles sudėti į dubenį, plakant mikseriu dideliu greičiu iš lėto supilti karštą cukraus sirupą. Plakti, kol masė pravės ir taps puri. Jai norima, dabar galima įlašinti dažus.
Kepimo popieriaus lapą gausiai apiberti krakmolu, sukrėsti masę, apiberti paviršių.

Galima atsargiai su visu kepimo lapu perkelti į nedidelę kepimo formą. Palikti sustingti apie valandą vėsiai.
Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Apiberti krakmolu, kad gabalėliai nekibtų vieni su kitais. Krakmolo perteklių galima nupurtyti rėtyje.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą