Lėkštės cente užkandėlė iš smulkių krevečių. Šaukšteliuose pikantiška lašiša.
~~~
5-6 riekutės forminės baltos duonos sumuštiniams
krevetėms:
200g smulkių šaldytų nuluptų krevečių
25g sviesto kepimui
1v.š. aliejaus
1v.š. smulkiai kapoto svogūno
žiupsnelis druskos
Prieskonis sviestas:
75g labai minkšto sviesto
1a.š. smulkiai kapotų krapų
1 nedidelė skiltelė cesnako
šlakelis citrinos sulčių
čili miltelių pagal skonį
druskos pagal skonį
smulkus laiškinis svogūnėlis
Iš forminės duonos išspausti nedidelius apskritimus.
Krevetes atšildyti. Kapotą svogūną lengvai pakepinti su sviestu ir aliejumi, kol suminkštės. Suberti krevetes. Pakepinti apie minutę, atvėsinti.
Prieskoniniui sviestui išsukti sviestą su spaustu česnaku, smulkiai sukapotais krapais, druska, citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinti čili prieskoniais.
Ant duonos užtepti po truputį prieskonio sviesto uždėti po kelias krevetes, apiberti smulkiai kapotu laiškiniu svogūnu, atvėsinti pusvalandį šaldytuve.
p.s. šaukšteliuose trinta varškė su druska ir citrinos žievele bei rūkytos lašišos gabalėliais...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą