Drėgnas apelsinų - šokoladinis tortas
~~~
140g miltų
150g cukraus
60ml aliejaus
120 ml pieno arba pasukų
25 g kakavos
80 ml apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
1a.š. vanilinio cukraus
1 apelsino nutarkuota žievelę
1/2 a.š. sodos
1a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Kremui :
250ml grietinėlės plakimui
100g juodojo šokolado
žiupsnelis druskos
Sulsaitymui pusės apelsino sultys
Atvėsinti.
Kremui šokoladą susmukinti ir suberti į grietinėlę, vis maišant kaitinti ant silpnos kaitros, kol šokoladas ištirps, neužvirti. Įberti žiupsnelį druska. Pilnai atvėsinti iki kambario temperatūros, tada plaikyti 2-3 valandas šaldytuve.
Atvėsusį pyragą keliose vietose subadyti peiliu ir sulieti apelsinų sultimis. Kremo masę išplakti iki standumo ir užtepti ant pyrago.. Dekoruoti pagal skonį..
Skaniausiai palaikytas pora valandų šaldytuve...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą