2018-05-06

Šokoladinis apelsininis tortas

Drėgnas apelsinų - šokoladinis tortas
~~~


140g  miltų
150g cukraus
60ml aliejaus
120 ml pieno arba pasukų
25 g kakavos
80 ml apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
1a.š. vanilinio cukraus
1 apelsino nutarkuota žievelę
1/2 a.š. sodos
1a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Kremui :
250ml grietinėlės plakimui
100g juodojo šokolado
žiupsnelis druskos

Sulsaitymui pusės apelsino sultys



Pyragui sausus produktus sumaišyti kartu, supilti kiaušinius bei skysčius. Viską permaišius supilti į 18cm apvalę kepimo formą pateptą riebalais ir kepti apie 180C ~30 min, arba kol medinis iešmelis bus švarus.
Atvėsinti.

Kremui šokoladą susmukinti ir suberti į grietinėlę, vis maišant kaitinti ant silpnos kaitros, kol šokoladas ištirps, neužvirti. Įberti žiupsnelį druska. Pilnai atvėsinti iki kambario temperatūros, tada plaikyti 2-3 valandas šaldytuve.

Atvėsusį pyragą keliose vietose subadyti peiliu ir sulieti apelsinų sultimis. Kremo masę išplakti iki standumo ir užtepti ant pyrago.. Dekoruoti pagal skonį..
Skaniausiai palaikytas pora valandų šaldytuve...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą