2018-05-17

Šiltos lašišos salotos su smidrais

Sočios salotos su lašiša ir smidrais
~~~

400g lašišos
druskos ir pipirų
keli griežinėliai citrinos
aliejaus pašlakstymui

sviestinė salota
keli ridikėliai
3-4 nedidelės bulvės
400g smidrų ryšulėlis
kuokštelis petražolės

Užpilas :
50ml alyvuogių aliejaus
2a.š. garstyčių sveikais branduoliais
3a.š citrinos sulčių
druskos pagal skonį

Lašisą pagardinti druska ir pipirais, uždėti gabalėlius citrinos ir lengvai pašlakstyti aliejumis,
Kepti 180C  priklausomai nuo storio, kol vidaus temperatūra pasieks apie 70C.

Bulves nutrinti kempinėle ir susmulkinti skiltelėmis, kepti aliejuje, kol taps traškios, baigiant kepti pabarstyti druska.
Smidrams nulaužti sumedėjusius galus ir apie minutę apvirti vandenyje. Nulašinti vandenį.

Salotas suplėšyti, pasmulkinti ridikėlius ir petražoles.

Užpilui sumaišti visus priedus kartu.

Lėkštėje dėti salotas, ridikėlius, petražoles, šiltus smidrus, bulves bei pasmulkintą lašišą.
Apšlakstyti padažu





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą