2018-05-13

Salotos su kepta vištiena ir mėtiniu padažu

Traškios salotos su vištiena bei gaiviu padažu.
~~~

4 porcijos:
didelė sviestinė salota ir kelios riekelės batono skrebučiams

600g vištienos be odos (naudojau blauzdelių mėsą)
3v.š. natūralaus jogurto
3 skiltelės česnako
1 a.š. kario
1a.š. Vorčesterio padažo
1/2a.š. pipirų
1/2a.š. druskos


Vištienos file sumaišyti su jogurtu, išspaustu česnaku bei prieskoniais. Permaišius palaikyti šaldytuve apie 30 minučių.

Batoną supjaustyti į nedidelius kubelius ir apkepti sausoje keptuvėje, kol įgaus auksinį atspalvį.

Padažui:
100ml natūralaus jogurto
1 skiltelė česnako
15g mėtos lapelių
1a.š. citrinos sulčių
druskos ir pipirų pagal skonį

Mėtas smulkiai sukapoti, česnaką išspausti ir įmaišyti į jogurtą, pagardinti citrinos sultimis bei druska ir pipirais.

Pasimarinavusią vištieną iškepti įkaitintoje keptuvėje arba ant griliaus grotelių, kol apskrus.
Pateikti su salotomis, skrebučiais bei padažu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą