2018-06-03

Juodas miškas su maskarpone

Daug variacijų yra šio torto, šį kartą kremą gaminau su maskarponės sūriu ir grietinėle.
~~~



Du biskvitai ~20 cm skersmens

300g miltų
280g cukraus
85g tamsios kakavos miltelių (nesaldintos)
2 dideli kiaušiniai
100ml saulėgrąžų aliejaus
200ml pasukų
200ml verdančio vandens
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. sodos
1/2 a.š. druskos

Vyšnioms:
400g šaldytų/šviežių vyšnių be kauliukų
55g cukraus (arba pagal skonį)
1v.š. citrinos sulčių

Ganašui(šokoladinis kremas):
200ml plakimui grietinėlės
100g juodojo šokolado


Grietinėlės kremas:
400g plakimui grietinėlės
250g maskarponės sūrio
100g cukraus pudros
žiupsnelis vanilinio cukraus



Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska iki šviesios purios masės.

Supilti pasukas ir aliejų. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą sumaišyti kartu ir įsijoti į tešlą.
Išmaišyti iki vientisumo. Iš maišant supilti verdantį vandenį.
Masę padalinti į 2 kepimo formas, kurių dugnas įtiestas kepimo popieriumi.
Kepti 180C apie 45 min. Patikrinti mediniu iešmeliu. Palikti atvėsti formoje.

Įdarui vyšnias užpilti cukrumi ir citrinos sultimis ir ant nedidelės kaitros virti, kol skystis nugaruos. Atvėsinti

Ganašui šokoladą sulaužyti ir maišant kaitinti ant silponos kaitros kartu su grietinėlę, kaitinti tik tiek kol šokoladas ištrips ir susimaišys su grietinėlė. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir po to dar pora valandų palaikyti šaldytuve.

Grietinėlės kremui grietinėlę, maskarponę, cukraus pudrą bei vanilę išplakti iki purumo.

Atvėsusius biskvitus padalinti į 2 dalis, nupjauti iškilimą.
Dėti biskvitą ant tortinės dugno(tai pat galima panaudoti tortinės kraštus) užtepti 1/3 ganašo, kelis šaukštus grietinėlės kremo ir dėti 1/3 vyšnių. Kartoti su likusias biskvitais. Uždėjus viršutinį biskvitą, kremo netepti, uždengti lėkšte ar kepimo formos dugnu, lengvai paspausti ir porai valandų palikti šaldytuve. Galiausiai šonus ir viršų dekoruoti likusiu kremu. Papuošit pagal skonį.
Skaniausiai per naktį palaikytas šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą