Itin purūs ir drėgni keksiukai su moliūgu.
~~~
24 vnt.
Keksiukams :
250g sviestinio moliūgo piurė
280g miltų
225g smulkaus rudojo cukraus
2 kiaušinių
115g sviesto
250ml pasukų
1a.š. sodos
2a.š. kepimo miltelių
1a.š. malto cinamono
1/2a.š. kardamono
1/2a.š. muškato
1/2a.š. malto imbiero
1/2a.š. vanilinio cukraus
1/2a.š. druskos
Kremui:
115g minkšto sviesto
225g kreminio sūrio
2v.š. klevų sirupo
1/2a.š. cinamono
375 g cukraus pudros
Norint pasidaryti moliūgo piurė, pusę moliūgo ~300g, kepti 160 C orkaitėje apie valandą. kol suminkštės.
Moliūgą atvėstinti ir iš odelės išimti minkštimą, sutrinti maisto trintuvo iki vientisos masės.
Keksiukams minkštą sviestą ir cukrų plakti iki purumo.
Įmušti po vieną kiaušinį.
Supilti moliūgo piure.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir prieskoniais bei druska.
Supilti į tešlą, galiausiai supilti pasukas.
Gerai išmaišyti
Kepti 180C apie 20 min.
Atvėsinti.
Kremui minkštą sviestą, kreminį sūrį išplakti kartu, pilti klevų sirupą ir cinamoną, ir dalimis suberti cukraus pudrą. Plakti iki vientisumo.
Jai masę nelaiko formos, galima 30 min palaikyti šaldytuve.
Dekoruoti pilnai atvėsusius keksiukus.
Puošti pagal pomėgius.
P.s. jai liko moliūgo piurė, galima pasigaminti moliūgų latte.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą