2018-09-23

Austriškas jautienos guliašas


~1,3 kg jautienos sprandinės
800g svogūnų
1a.š. mairūno
1a.š. kmynų
1v.š. pomidorų pastos
4a.š. saldžios paprikos miltelių
3 lauro lapeliai
2a.š. acto
1a.š. druskos
čili miltelių pagal skonį
aliejaus kepimui
250ml vandens

Jautieną supjaustyti gabalais, juos nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir apkepti įkaitintoje keptuvėje iš visų pusių, kol apskrus. Perkelti į dubenį.

Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais ir kepinti, kol taps auksiniai ir minkšti. Suberti pomidorų pastą, mairūną, kmynus, papriką bei druską išmaišyti. Pagardinti actu ir čili milteliais.
Puode sumaišyti kepintus svogūnus su jautiena, supilti vandenį ir įmesti lauro lapelius. Leisti užvirti ir sumažinti kaitrą. Uždengus dangčiu troškinti apie 2-3 valandas, laikas nuo laiko pamaišant, kol mėsa bus tokia minkšta, kad galima be pastangų  susmulkinti šakute.

Pateikti su kaizerio bandelėmis ar bulvių koše.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą