2018-12-25

Kalėdinė antis

Burnoje tirpstanti antis.
~~~

1 antis (~2,5kg)
10-15g druskos
1,5a.š. paprikos
1a.š. džiovinto čiobrelio
juodųjų pipirų pagal skonį
3 skiltelės česnako
3 mėlynieji svogūnai

Antį nuplauti ir nusausinti, prieskonius sumaišyti kartu.
Svogūną ir česnaką nulupti. Svogūną supjaustyti į kelias dalis.

Antį ištrinti sausais prieskoniais iš išorės ir vidaus. Į vidų sukišti svogūnus ir česnaką.

Palikti marinuotis per naktį.

Kepti 140C apie 3-4 valandas. Kol šakute įsmeigus mėsą bus labai minkšta, lengvai atsiskirs nuo kaulo. Kepant palaistyti išsiskyrusiu skysčiu. Iškeptą pusvalandį palaikyti išjungtoje orkaitėje. Tuomet patiekti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą