Burnoje tirpstanti antis.
~~~
1 antis (~2,5kg)
10-15g druskos
1,5a.š. paprikos
1a.š. džiovinto čiobrelio
juodųjų pipirų pagal skonį
3 skiltelės česnako
3 mėlynieji svogūnai
Antį nuplauti ir nusausinti, prieskonius sumaišyti kartu.
Svogūną ir česnaką nulupti. Svogūną supjaustyti į kelias dalis.
Antį ištrinti sausais prieskoniais iš išorės ir vidaus. Į vidų sukišti svogūnus ir česnaką.
Palikti marinuotis per naktį.
Kepti 140C apie 3-4 valandas. Kol šakute įsmeigus mėsą bus labai minkšta, lengvai atsiskirs nuo kaulo. Kepant palaistyti išsiskyrusiu skysčiu. Iškeptą pusvalandį palaikyti išjungtoje orkaitėje. Tuomet patiekti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą