Sultinga lašiša karamelizuotame padaže ... nem ..
~~~
~600g lašišos file
2v.š. medaus (skysto)
2a.š. grūdėtų garstyčių
2v.š. aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių
2 skiltelės česnako
druskos ir pipirų
Lašiša supjaustoma gabalėliais po maždaug 100-150g
Skystą medų sumaišyti su garstyčiomis, spaustu česnaku ir likusiais produktais.
Lašišą ištepti marinatu ir pusvalandį pamarinuoti.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Odele į viršų apie 1-2 minutes, tuomet apversti, sumažinti kaitrą ir dar apie 7 minutes ant odelės.
Mums patinka su minutę apvirtomis šparaginėmis pupelėmis ir citrina...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą